Filteren

Merk
Vermogen
Gewicht
Afmetingen hxbxd
 

Elektrisch verwarmen Elektrische convectoren

Elektrische verwarming

Ben jij op zoek naar een apparaat waarmee jij jouw kamer snel opwarmd? Dan is de elektrische verwarming iets voor jou. Een elektrische convector is simpel gezien een radiator die warmte creëert met behulp van elektriciteit. De radiator trekt koude lucht aan die hij vervolgens opwarmd. Deze verwarming is perfect voor in kleine tot middelgrote kamers, Door het compacte formaat van de convector is deze namelijk makkelijk te plaatsen. Ben jij dus op zoek  naar een verwarming voor in jouw badkamer, slaapkamer, hal of keuken? Dan ben je op het juiste adres!

Een aantal voordelen van elektrische verwarming op een rijtje:

  • Geschikt voor kleine en middelgrote ruimtes
  • Jouw kamer is binnen no-time verwarmd
  • Milieuvriendelijk
  • Verschillende modellen en types zodat er altijd iets voor jou bij zit

Hoe werkt de elektrische convector verwarming?

Je kan de elektrische convector dus vergelijken met een verwarming, maar toch is de werking van deze verwarming iets anders. Convectie is een ander woord voor opstijgende warme lucht. De warme lucht stijgt en koude lucht zakt naar de grond. De convector zuigt als het ware de koude lucht naar binnen, die wordt opgewarmd waarna deze warme lucht weer wordt vrijgegeven. Deze opwarming vindt plaats in de convector door verwarmde plaatjes, staafjes of draden. Het is dus een radiator die koude lucht opwarmt en dat verspreid. De elektrische convector warmt jouw kleine tot middelgrote kamer binnen no-time op.

Zuinige elektrische verwarming

De elektrische verwarming wordt ook wel een energiezuinige kachel genoemd. Met deze kachel kan je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Er zijn verschillende soorten convectoren beschikbaar met verschillende wattages. Een verwarming van 500 Watt verbruikt dus automatisch minder dan een verwarming van 1500 Watt. Dit bepaalt dus ook hoeveel energie jij zal verbruiken met de elektrische verwarming. De ingebouwde thermostaat maakt jouw kachel wél een stuk energiezuiniger. Dit omdat de kachel automatisch afslaat als jouw kamer verwarmd is. Zo zal de elektrische verwarming alleen maar de koude lucht in de kamer opwarmen.

Elektrische kachel met thermostaat

Door de ingebouwde thermostaat zijn de elektrische verwarmingen makkelijk te bedienen. Zo kan je zelf bepalen tot hoeveel graden jij jouw kamer wilt verwarmen. Als de gewenste temperatuur in de kamer bereikt is dan zal de verwarming automatisch stoppen met het opwarmen van de lucht. In kleinere ruimtes blinkt de elektrische convector pas echt uit. Hier kan de elektrische kachel perfect de lucht verwarmen.

Elektrische verwarming slaapkamer

De elektrische verwarming is niet alleen geliefd voor het snelle verwarmen van de ruimte. Door het compacte formaat en de strakke uitstraling van de verwarming wordt deze ook gewaardeerd door interieur liefhebbers. De elektrische verwarming is compact van maat en wordt laag boven de vloer gemonteerd. De verwarming wordt voornamelijk als bijverwarming gebruikt maar is ook in te zetten als hoofdverwarming. Het is daarom ideaal om bijvoorbeeld jouw slaapkamer elektrisch te verwarmen. Daarnaast is deze verwarming geluidloos waardoor jij ongestoord kan genieten van jouw nachtrust.

Merken van Boilergigant

Bij Boilergigant helpen wij jou graag met jouw zoektocht naar de juiste elektrische convector. Het vinden van de juiste verwarming kan lastig zijn. Daarom hebben wij een breed assortiment waaruit jij kan kiezen. Zo zit er altijd een merk tussen dat bij jou past. Wil jij meer weten over de merken waar wij mee samenwerken? Ontdek dan meer over Masterwatt.

Bij Boilergigant verkopen wij niet alleen elektrische convectoren maar ook elektrische boilers. Ben jij opzoek naar een boiler? Ga dan naar de Boilerwijzer en kom erachter welke boiler bij jouw situatie past.

Contact | Elektrische convectoren

Het vinden van de juist elektrische convector voor jou is natuurlijk een hele zoektocht. Mocht je er niet helemaal uitkomen of gewoon een vraag hebben; Marcel staat jou graag te woord. Hij helpt jou met alle mogelijke vragen en praat jou graag bij over de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van elektrische convectoren. Ontdek de klantenservice pagina en bel, chat of mail met Marcel.