Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Door elektrisch te verwarmen ben je in alle opzichten beter uit. Zo is het bijvoorbeeld beter voor het milieu en voor je portemonnee. En is het comfort werkelijk ongekend! Lees gauw verder voor meer informatie over deze handige toestellen.

Elektrisch verwarmen

Je kamers verwarmen op elektrische wijze is een goed idee. Waarom? Omdat je hiermee goedkoper uit bent en omdat het duurzamer is. Vooral in de winter is het fijn om zo’n verwarming te hebben. Want wanneer het buiten kouder wordt, is de behoefte aan warmte in huis enorm. Op deze pagina vind je verschillende mogelijkheden waarmee je de ruimtes in jouw huis kunt verwarmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slaapkamer en woonkamer. Met zo’n toestel heb je de gehele ruimte in no time op temperatuur.

Je kunt bij ons terecht voor meerdere soorten convectorkachels. Het assortiment is rijk aan opties met verschillende vermogens, merken, afmetingen en meer. Ontdek op je gemak alle mogelijkheden en kies jouw ideale match uit.

Voordelen van elektrisch verwarmen:

  • De ruimte wordt veilig en energiezuinig verwarmd

  • Het is stukken beter voor het milieu

  • De opwarmtijd is zeer kort

  • Je verdient de investering al vrij snel terug

Elektrische convectoren

De elektrische verwarmingen in ons assortiment zijn allemaal convectorkachels. Deze type kachels lijken een beetje op de klassieke verwarming, maar werkt toch net iets anders. Een convectorkachel zuigt namelijk de koude lucht naar binnen, warmt deze op en geeft de warme lucht aan de ruimte af. Ze hebben een stille werking en het voelt alsof de lucht om je heen geleidelijk opwarmt. Je voelt met dit toestel dus niet de warme lucht van één kant af de ruimte in blazen.

Besparen met een elektrische kachel

Wanneer je een elektrische verwarming in huis haalt, kun je enorm besparen op de energierekening. Want doordat je gebruik maakt van elektriciteit ben je automatisch al een stuk voordeliger uit. Wel kun je de kosten natuurlijk zo hoog of laag maken als je zelf wil. Want je hebt de keuze uit meerdere soorten vermogens. Zo verbruikt een verwarming van 1000 Watt een stuk minder energie dan een verwarming van 2000 Watt. Houd hier dus ook rekening mee tijdens het uitkiezen van de jouwe. Verder hebben veel convectorkachels een ingebouwde thermostaat. Hiermee slaat het toestel automatisch af wanneer de ruimte voldoende is verwarmd. Dat betekent dus dat je ook op deze manier enorm bespaart.

Hoeveel Watt moet jouw convectorkachel hebben?

Tijdens de zoektocht naar jouw ideale kachel kom je voor een belangrijke vraag te staan: hoeveel Watt heb ik nodig? Dat is een goede vraag, en eentje die je zorgvuldig moet behandelen. Want het zou zonde zijn als je een kachel koopt met te veel vermogen, en onhandig als je er een in huis haalt met te weinig vermogen.

Gemiddeld kun je stellen dat een ruimte van 8-14 m² een kachel met een vermogen van 1000 Watt nodig heeft, een ruimte van 12-18 m² een kachel met een vermogen van 1500 Watt nodig heeft en een ruimte van 16-22 m² een kachel met een vermogen van 2000 Watt nodig heeft. Wil je het toch nauwkeurig uitrekenen voor jouw situatie? Dan kun je de onderstaande rekensom gebruiken.

  1. 1. Bereken hoeveel kubieke meter de ruimte is (= lengte * breedte * hoogte)

  2. 2. Vermenigvuldig de uitkomst met de isolatiewaarde van de ruimte. Is de ruimte slecht geïsoleerd? Dan vermenigvuldig je de uitkomst met 50 Watt. Is de ruimte goed geïsoleerd? Dan vermenigvuldig je de uitkomst met 35 Watt.

Het uitzoeken van de juiste convectorkachel kan best lastig zijn. Twijfel dus niet om contact op te nemen met een expert als je hier hulp bij nodig hebt.

Topmerken van Boilergigant

Wij vinden het belangrijk dat jij jouw woning optimaal warm kunt houden. Hierbij letten we onder andere op duurzaamheid, betrouwbaarheid en natuurlijk kwaliteit. Daarom kun je bij ons terecht voor niets minder dan het allerbeste. De topmerken die wij binnen deze productgroep aanbieden zijn Masterwatt en Inovario. Deze merken blinken beide enorm uit in kwaliteit. Zo heb je dus écht zekerheid dat je iets goeds in huis haalt. Verder voorzien we je in andere categorieën, zoals elektrische boilers, ook graag van het beste van het beste. Zo kun jij zorgeloos een energiezuinig binnenklimaat ontwikkelen en weet je altijd zeker dat je voor de beste optie gaat. Bij Boilergigant zijn alle merken immers topmerken.

Slim verbruiken met eddi

Heb je zonnepanelen? Dan is de eddi hierbij de perfecte toevoeging. Want het gemiddelde huishouden met zonnepanelen verbruikt slechts 30% van de zelf-opgewekte zonnestroom. Dit betekent dus dat de overige 70% terug wordt geleverd aan het net. Zonde! Met de eddi breng je meer balans in deze percentages. Hij zorgt er namelijk voor dat overtollige energie wordt omgeleid naar plekken in huis die het op dat moment goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld jouw elektrische verwarming.

Lekker douchen én geld besparen

Een heerlijke warme douche nemen, wie houdt er niet van? Momenteel proberen we dit pleziertje vaak in te korten wegens de hoge kosten die eraan gekoppeld zijn. Maar gelukkig kan het nu ook anders! Want met de besparende doucheset van Comfortsaver kun je besparen terwijl je lekker comfortabel blijft douchen. Het is heel simpel: je installeert hem, neemt hem in gebruik en bespaart meteen tot wel 50% op water en 30% op energie!

Installatieservice van Boilergigant

Zet jezelf in het zonnetje en kies voor onze installatieservice. Want door voor deze service te kiezen, ben je zelf volledig van het gedoe van de klus af. Je hoeft dus nergens meer naar om te kijken, alles wordt van A tot Z voor je geregeld! Zo geniet je dus moeiteloos, snel én optimaal van je nieuwe aanwinst. Voor meer informatie over deze handige service kun je terecht bij montage en installatie.

Contact met Boilergigant

Wil je meer informatie? Of wil je graag advies op maat? Praat dan gerust even met een van onze experts. Met veel plezier staan zij voor je klaar via de chat, mail en telefoon.

Filteren

Merk
Vermogen
Montage
Afmetingen hxbxd
Gewicht
Type verwarming