Filteren

 

Accessoires Waterontharder

Waterontharder

Waterontharder

Kalkaanslag kan erg irritant zijn, vooral wanneer het telkens terug blijft komen. Gelukkig komt Kalkloos tot de redding. Deze waterontharder neutraliseert kalk namelijk zodat je hier geen last meer van hebt. Lees meer.

Wat is een waterontharder?

Er bestaan waterontharders op basis van Fosfaat en op basis van hars en zout. Bij Kalkloos gaat het om een waterontharder op basis van Fosfaat. De waterontharder haalt calcium en magnesium niet uit het water, maar zorgt ervoor dat kalk zijn kracht om te hechten verliest. Hierbij behoud je het calcium wel als gezond mineraal. De waterontharder neutraliseert kalk en voorkomt de kalk- en roestvorming in de badkamer en keuken. Wat er overblijft, is gemakkelijk met een doekje weg te vegen.

Waarom een waterontharder van Kalkloos?

  • Schonere badkamer en/of keuken;

  • Zorgt voor een zachtere huid;

  • Verbetert de smaak van het drinkwater;

  • Minder tijd kwijt aan schrobben.

Kalkloos zacht en zuiver

Je kunt bij Kalkloos kiezen voor de ‘waterontharder zacht’ en ‘waterontharder zacht en zuiver’. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen de twee? Het is vrij simpel. De twee werken hetzelfde, alleen bij zacht en zuiver krijg je er een los prefilter bij. Dit filter vangt vuildeeltjes nauwkeurig op en bevordert de levensduur van jouw sanitaire installaties. Daarnaast zorgt het filter voor een optimale werking van de doseringsunit.

Onderhoud van een Kalkloos waterontharder

Kalkloos heeft weinig onderhoud nodig. In principe hoef je alleen van tijd tot tijd het navulpatroon te vervangen en het filter uit te spoelen. Een patroon gaat 40.000 liter mee, maar dit hoef je niet zelf bij te houden. Je vervangt het patroon namelijk wanneer het alarm hierop gaat piepen. Dat betekent namelijk dat hij bijna op is. Let op: je hoort dit alarm alleen goed als je dicht in de buurt van het systeem bent. Voor het vervangen draai je de waterontharder gemakkelijk los met de meegeleverde wisselsleutel en het uitspoelen van het filter kan onder de kraan of in de vaatwasser.

Moeiteloos meer besparen met Comfortsaver

Heb je de smaak nu helemaal te pakken met handige accessoires? Bekijk dan ook eens de Comfortsaver. Met deze handige tool bespaar je namelijk tot wel 50% water en 30% energie. Het mooie hieraan is dat je er zelf niet actief iets voor hoeft te doen. Zo breng je de rekeningen dus gemakkelijk een stukje omlaag.

Installatieservice van Boilergigant

Het kan zijn dat jij je liever niet zelf buigt over de installatie. Wil je dit proces graag uitbesteden? Dan kun je op ons rekenen. Wij zorgen er namelijk voor dat er een erkende specialist bij jou langskomt om alles van A tot Z in orde te maken. En dat terwijl jij heerlijk achterover kunt leunen! Wil je meer weten over deze service? Bekijk dan montage en installatie.

Contact met Boilergigant

Meer weten? Aarzel niet en stuur ons een chat of mail met jouw vragen. Wil je liever iemand aan de telefoon spreken? Bel dan gerust met een van onze experts.