Veel gestelde vragen

Boiler vragen

Koperen keukenboilers hebben een gemiddelde levensduur van tien jaar. Koperen elektrische boilers hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar.

Keukenboilers en de grote elektrische koperen boilers zijn vrijwel onderhoudsvrij. Wij adviseren een jaarlijkse controle van de keerklep en inlaatcombinatie in verband met verkalking. Verder is er geen onderhoud nodig.

Tussen 7 en 7,5 is ideaal. Bij een lagere PH-waarde (vooral bij koper) treedt er door verschil in metaalkwaliteiten (koper en de las van de boiler) interne elektrolyse op. Dit kan lekken op de las veroorzaken. Een hogere PH-waarde (zuurgraad) zorgt voor implosie in de binnen tank met lekkage als gevolg.

Dit is niet onmogelijk. Wij adviseren het niet. Er dient in elk geval rekening mee gehouden te worden dat de stekker altijd in een geaard stopcontact wordt geplaatst. Tevens moet het aansluitsnoer wél geschikt zijn voor het vermogen van het desbetreffende apparaat dat erop wordt aangesloten.

Dit verschilt per boiler merk.

Itho Daalderop:

2 jaar fabrieksgarantie en 7 jaar all-in garantie op het boilervat

Ariston:

2, 3 jaar of 5 jaar op de kuip (heetwatertoestel)

Nibe:

60 maanden garantie

Stiebel Eltron:

Standaard 2 jaar

Masterwatt:

5 jaar op de RVS-tank en een garantie van 2 jaar op de elektrische componenten

Inventum:

2 jaar garantie op onderdelen en 5 jaar garantie op eventuele lekkages

Hotspot Titanium:

2 jaar garantie op het gehele systeem (standaard), 5 jaar garantie op geregistreerde producten (registratie moet voldoen aan daarvoor gestelde vereisten) en 20 jaar lekdichtheidsgarantie op de titanium tank in de boiler voor geregistreerde producten (registratie moet voldoen aan daarvoor gestelde vereisten)

Bezorging en afhalen

Ophalen is mogelijk tijdens kantooruren, op onze vestiging in Dordrecht:

Aventurijn 204

3316 LB Dordrecht

Het maken van een afspraak is hierbij aan te raden, om lang wachten te voorkomen. Bel hiervoor met: 088 - 166 17 20

Voor 13:00 besteld is morgen al in huis. Na 13:00 kan je de bestelling op de tweede dag verwachten.

Wij leveren ook aan België. Ook hier geldt voor 13:00 besteld is morgen al in huis.

Betalen

  • iDEAL
  • Visa
  • MasterCard
  • Bancontact
  • Giropay
  • Maestro
  • Bankoverschrijving

Retourneren

Wanneer er iets mis is met je boiler verzoeken wij je om contact op te nemen. Dit kan via ons contactformulier: https://www.boilergigant.com/klantenservice/ Je kan ook direct bellen naar: 088 -166 17 30

Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren. Na de annulering heb je nog 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag teruggestort op je rekening. Alleen de kosten voor het retourneren van het product naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Boilergigant geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contract met ons opnemen via info@boilergigant.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag beginnen 14 dagen na aanmelding van het retour terugstorten.

Over ons

Verzenden & retourneren

garantievoorwaarden-boilergigant

Garantievoorwaarden

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Disclaimer