Filteren

Vermogen
Beveiliging
 

Doorstroomverwarmers Stiebel Eltron

Doorstroomboiler Stiebel Eltron

Ben jij opzoek naar een doorstroomboiler Stiebel Eltron? Dan ben je op het juiste adres. Een doorstroomboiler is een elektrische boiler waarbij het water direct wordt opgewarmd door een elektrisch opwarmelement. Zo kan jij direct genieten van warm water uit jouw kraan. De doorstroomboilers van het merk Stiebel Eltron kan je op meerdere aftappunten aansluiten. Daarnaast zijn deze doorstroomboilers energiezuinig omdat deze energielabel A hebben.  Doordat deze boiler geen opslagvat heeft is deze ook erg compact van maat. De doorstroomboiler kan je dus makkelijk overal plaatsen!

 Een aantal voordelen van de doorstroomboiler Stiebel Eltron op een rijtje:

  • Past in ieder keukenkastje door het compacte formaat
  • Direct genieten van warm water
  • Geen stilstandsverliezen
  • Bespaar aanzienlijk op water- en energiekosten

 Nog niet zeker van jouw keuze of heb jij hulp nodig bij het kiezen van een boiler? Ga dan naar onze Boilerwijzer en kom erachter welke boiler bij jouw situatie past.

Hoe werkt een elektrische doorstroomboiler?

Een doorstroomboiler is eigenlijk een spirale stang waarin jouw water wordt opgewarmd. Deze boiler heeft geen watervat waarin het water opgeslagen wordt. Hierdoor is de boiler klein en compact van maat. Er zijn verschillende soorten en maten doorstroomboilers. Dit is niet heel gek omdat je het op verschillende plekken kan plaatsen. Erg handig zo’n doorstroomboiler, maar hoe werkt het precies?

De boiler bestaat uit een buis waar het water door instroomt en aan de andere kant weer uitstroomt. Bij het opendraaien van de kraan zal de vraag naar warm water geregistreerd worden door de stromingsschakelaar. Hierdoor slaat de brander aan waardoor het water snel op warmte wordt gebracht. Nu wordt jouw water direct verwarmd door het verwarmingselement dat in de boiler zit. Zo kan jij direct genieten van warm water uit jouw kraan.

Doorstroomboiler douche

Nu vraag je je misschien af, kan de doorstroomboiler mijn douchewater opwarmen? Ja, dat kan! Met de doorstroomboilers van Stiebel Eltron kan je snel genieten van warm water onder jouw douche. In de badkamer gebruik je natuurlijk wel meer water dan in de badkamer. Let daarom op dat de boiler voorzien moet zijn van 3 fasen krachtstroom. Je doorstroomboiler moet namelijk minstens 10 liter water per minuut kunnen verwarmen. Wil jij gebruik maken van een doorstroomboiler om het water in jouw badkamer te verwarmen? Dan raden wij de doorstroomboilers van Stiebel Eltron aan.

Let op: de doorstroomboiler functioneert alleen met een krachtstroom aansluiting van 380V.

Over Stiebel Eltron

Op zoek naar een doorstroomboiler van het merk Stiebel Eltron? Dan ben je op het juiste adres. De DHB-E serie doorstroomboilers van Stiebel Eltron zijn ideaal voor in jouw huis. De watertemperatuur van deze doorstroomboiler wordt elektronisch geregeld met de 3i-technologie. Hierdoor heb jij geen last van temperatuurschommelingen en kan jij genieten van het comfort van jouw douche. Met deze producten heeft Stiebel Eltron het doel om wereldwijd bij te dragen aan de verspreiding van efficiënte, op elektriciteit gebaseerde home comfort producten. Dit doen zij door bij het maken van hun producten in te spelen op milieu verantwoorde energiebronnen zoals de zon, wind en water. 

Doorstroomboiler keuken

De doorstroomboiler kan door heel het huis geplaatst worden, dus ook in jouw keuken! Met deze elektrische boiler kan jij binnen enkele seconden genieten van warm water uit jouw keukenkraan. Als jouw elektrische boiler op zolder staat moet het warme water een langere weg afleggen. Hierdoor verspil je veel koud water, wat uiteindelijk nog aardig wat geld gaat kosten. Met een doorstroomboiler ga je deze stilstandsverliezen tegen. Dit komt doordat het water direct verwarmd wordt door de boiler. Nu hoef jij nooit meer te wachten op jouw warme water en ben jij ook nog eens voordeliger uit.

Contact | Doorstroomboiler Stiebel Eltron

We hopen je genoeg geïnformeerd te hebben over de doorstroomboilers van Stiebel Eltron. Mocht je er niet helemaal uitkomen of gewoon een vraag hebben; onze boiler expert Marcel staat voor jou klaar. Hij helpt jou met alle mogelijke vragen en praat jou graag bij over de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van de doorstroomboiler. Ontdek onze klantenservice pagina en bel, chat of mail met Marcel.