Elektrische boilers

Elektrische boilers

Elektrische boilers

Elektrische boilers zijn de perfecte warm water oplossing voor elk huishouden. Ze zijn duurzaam, eenvoudig in gebruik te nemen en ook nog eens beter voor de portemonnee. Lees meer.

 

Persoonlijk advies

Wat is een elektrische boiler?

Elektrische boilers zijn, zoals de naam al weggeeft, boilers die werken op elektriciteit. Dat betekent dus dat je warm water verkrijgt in huis zonder hier gas voor te gebruiken. Elektrische boilers voorzien je van sanitair warm water. Hierbij kun je denken aan het warme water waar je mee doucht of mee in bad gaat, maar ook het water dat je tapt aan de wastafel. Dit soort boilers zijn zeer goed geïsoleerd waardoor het water snel warm wordt en ook goed op temperatuur blijft. Hierdoor hoef je dus ook niet meer te wachten tot het water warm wordt, het komt er direct uit.

Voordelen van een elektrische boiler

 • Direct warm water in je hele woning

 • Werkt op elektriciteit en is dus volledig onafhankelijk van gas

 • Water- en energiebesparend

 • Zowel in huis als voor mobiel sanitair te gebruiken

Soorten elektrische boilers

Elektrische boilers zijn er in allerlei soorten en maten. Hoewel de algemene werking van al deze boilers hetzelfde is, namelijk sanitair warm water leveren, verschillen ze in kleine dingen toch van elkaar. Zo heeft elk merk zijn eigen toestellen met hun eigen werkingen. En ook elk merk maakt weer onderscheid in meerdere uitvoeringen. Bekijk daarom op je gemak per merk de verschillende modellen. De populairste keuze is vaak een boiler die werkt op nachtstroom. Dit houdt in dat hij opwarmt tegen het nachttarief, wat aanzienlijk goedkoper is dan dat van overdag. Door de juiste instellingen toe te passen gaat dit automatisch, waardoor je moeiteloos nóg voordeliger uit bent.

Hoe groot moet mijn boiler zijn?

Binnen de wereld van de elektrische boilers vind je een aantal verschillende formaten. Het is dan ook van belang dat je hierin de juiste boiler kiest voor jouw huishouden. Want kies je een te kleine boiler, dan kom je regelmatig warm water tekort. Maar kies je een te grote boiler, dan is dat natuurlijk zonde van de energie. De verschillende formaten zijn:

 • 30 liter: geschikt voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden;

 • 50 liter: geschikt voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden dat iets meer warm water gebruikt;

 • 60 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 2 personen;
 • 80 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 3 personen;

 • 100 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 3 à 4 personen;

 • 120 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 4 à 5 personen;

 • 150 liter: geschikt voor grote gezinnen die veel warm water gebruiken.

Topmerken van Boilergigant

Wij werken uitsluitend met de allerbeste merken om jou te kunnen voorzien van het hoogste comfort. Daarom vind je in ons assortiment alleen maar boilers van A-merken, zoals:

 • Itho Daalderop

 • Stiebel Eltron
Inventum

 • Masterwatt

 • Nibe

Kies jouw ideale boiler met de Boilerwijzer

Heb je nog geen idee welke boiler het beste bij jou past? Maak dan gebruik van onze Boilerwijzer. Aan de hand van een aantal vragen krijg je met deze wijzer de best passende mogelijkheden te zien. Zo weet je meteen welke opties er zijn voor jouw situatie. En het allermooiste? Je hebt het antwoord al binnen 30 seconden!

Installatieservice van Boilergigant

Wist je dat je de installatie van jouw boiler of kokend water kraan eenvoudig uit handen kunt geven? Door te kiezen voor onze installatieservice wordt de klus namelijk van A tot Z overgenomen door een erkende specialist. Deze specialist zorgt ervoor dat je jouw nieuwe aanwinst in no time optimaal kunt gaan gebruiken. Wil je eerst nog wat meer informatie over deze service? Bekijk dan montage en installatie.

Contact met een Boilergigant expert

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij een van onze experts. Zij staan met veel plezier voor je klaar via de chat, mail en telefoon.

Filteren

Inhoud boiler
Merk
Materiaal boilervat
Tappatroon
Montage
Spanning