Filteren

Merk
Spanning
Fasen
Vermogen
Beveiliging
Vereiste snoerdiameter
Afmetingen
Beschermingsgraad
Gewicht gevuld
Nominale inhoud
 

Doorstroomverwarmers

Doorstroomverwarmer

Ben jij op zoek naar een doorstroomverwarmer? Dan ben je op het juiste adres. Een doorstroomverwarmer is een oplossing waarbij het water direct wordt opgewarmd door een elektrisch opwarmelement. Zo kan jij direct genieten van warm water uit jouw kraan zonder dat het water in een voorraad vat is opgeslagen. Daarom wordt deze boiler ook wel een instant heater genoemd. Doordat de doorstroomverwarmer opslagvat heeft is deze ook erg compact van maat. De doorstroomverwarmer kan je dus makkelijk overal plaatsen!

Een aantal voordelen van de doorstroomverwarmer op een rijtje:

  • Past in ieder keukenkastje door het compacte formaat
  • Direct genieten van warm water
  • Geen stilstandsverliezen
  • Bespaar aanzienlijk op water- en energiekosten

Nog niet zeker van jouw keuze of heb jij hulp nodig bij het kiezen van een boiler? Ga dan naar onze Boilerwijzer en kom erachter welke boiler bij jouw situatie past.

Hoe werkt een elektrische doorstroomverwarmer?

Er zijn verschillende soorten en maten doorstroomverwarmers. Dit is niet heel gek omdat je het op verschillende plekken kan plaatsen. In de keuken gebruik jij bijvoorbeeld veel minder water dan in de badkamer. De doorstroomboiler heeft geen vat waarin het water wordt opgeslagen. Hierdoor is de boiler klein en compact van maat. Erg handig, maar hoe werkt een doorstroomboiler dan precies?

De verwarmer bestaat uit een buis waar het water door instroomt en aan de andere kant weer uitstroomt. Bij het opendraaien van de kraan zal de vraag naar warm water geregistreerd worden door de stromingsschakelaar. Hierdoor slaat de brander aan waardoor het water snel op warmte wordt gebracht. Nu wordt jouw water direct verwarmd door het verwarmingselement dat in de verwarmer zit. Zo kan jij direct genieten van warm water uit jouw kraan.

Doorstroomverwarmer douche

Nu vraag je je misschien af, kan ik een doorstroomverwarmer gebruiken in de badkamer? Ja, dat kan, maar dan moet de doorstroomverwarmer wel voorzien zijn van 3 fasen krachtstroom. Je doorstroomverwarmer moet namelijk minstens 10 liter water per minuut kunnen verwarmen. Hiervoor is veel kracht nodig. Wil jij gebruik maken van een doorstroomverwarmer om het water in jouw badkamer te verwarmen? Dan raden wij de doorstroomboilers van Stiebel Eltron of Clage aan. 

Let op: de doorstroomverwarmer functioneert alleen met een krachtstroom aansluiting van 380V.

Water besparen met de doorstroomverwarmer

Met de doorstroomverwarmers van Stiebel Eltron & CLage kan je aanzienlijk in water- en energiekosten besparen. Deze boilers zijn zeer zuinig en hebben een energielabel A. Doordat je met de doorstroomverwarmer jouw water zo snel kan opwarmen, kan het waterverbruik met wel 30% verminderd worden. Deze zijn zeer zuinig en hebben allemaal energielabel A. Doordat het water binnen elke seconden op temperatuur is, kan het watergebruik met wel 30% verminderd worden. Dit komt doordat het warme water geen lange weg hoeft af te leggen voordat het jouw kraan bereikt. Jouw kraan hoeft niet meer onnodig aan te staan en jij kan direct genieten van warm water.

Stiebel Eltron doorstroomverwarmer

Bij Boilergigant bieden wij doorstroomverwarmers aan van het merk Stiebel Eltron. Sinds 1924 ontwikkelt en produceert Stiebel Eltron producten op het hoogste technische niveau. Met deze producten hebben zij het doel om wereldwijd bij te dragen aan de verspreiding van efficiënte, op elektriciteit gebaseerde home comfort producten. Dit doen zij door bij het maken van hun producten in te spelen op energiebronnen zoals de zon, wind en water. Daarom profiteer jij met een Stiebel Eltron Doorstroomboiler van milieuverantwoorde en duurzame energie. Wil jij meer weten over de duurzame boilers van Stiebel? Lees meer over Stiebel Eltron.

Doorstroomverwarmer keuken

Wil jij gebruik maken van een doorstroomboiler in jouw keuken? Natuurlijk kan dat. Hiervoor heb jij een boiler nodig die minimaal 2 liter water per minuut kan opwarmen. De doorstroomboiler is ideaal voor in jouw keuken. Doordat de boiler geen water opslaat en dit direct verwarmd, past deze perfect in jouw keukenkastje. De doorstroomboiler is dus de ideale boiler als jij snel en voordelig wilt genieten van warm tapwater.

Contact | Doorstroomverwarmers bij Boilergigant

Boilergigant heeft een groot assortiment aan doorstroomverwarmers. Wij kunnen begrijpen dat het soms lastig is om de juiste keuze te maken voor jouw woonsituatie. Ben jij aan het overwegen om een doorstroomboiler te kopen en kan je wel wat advies gebruiken? Onze boiler expert Marcel staat voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Heb jij dus advies nodig van een professional? Ontdek onze klantenservice pagina om met Marcel te bellen, chatten of mailen.